3 cocktails met bloemen die je makkelijk zelf maakt

Les deze zomer je dorst met een Rose Mojito, vlierbloesembubbels
en een Aperol Spritz met een twist!

Ruik je de zonnecrème en de geroosterde groenten op de barbecue al? De ijsblokjes klinken in je glas terwijl je van je drankje nipt: fris, fruitig én bloemig. Deze cocktails met bloemen zijn de hemel op aarde!

Als je ons een menukaart vol cocktails onder de neus schuift, schieten we meteen in de keuzestress. Ze zijn allemaal zo lekker! Maar één ding maakt deze versies extra speciaal: bloemen. We hebben drie cocktails met bloemen samengesteld die je zomer in geen tijd naar een hoger niveau tillen. Santé!

Rose Mojito

cocktail-detail-2
Een lust voor het oog en een feestje in je mond. Deze lichte, zoet-zomerse cocktail is een variant op de klassieke mojito. De rozenblaadjes geven het drankje een zachte toets, dus voor je het weet is hij helemaal op. Klaar voor een tweede ronde?

Voorbereiding: minder dan 5 minuten
Glas: Collins
Techniek: Geroerd, in het glas

Nodig:

6 rozenblaadjes
6 blaadjes munt
Halve limoen, in schijfjes
1 theelepel bruine suiker
20 ml rozenwater
50 ml rum
Bruiswater
Lange roerstaaf

Aan de slag:

Start je kunstwerk met de bruine suiker en de verse limoen.
Doe de rozen- en muntblaadjes samen met het rozenwater in het glas en laat het geheel even staan – zo kunnen de smaken goed intrekken.
Vul je glas met ijs en doe er de rum bij.
Roer voorzichtig door elkaar en zorg dat de blaadjes goed verdeeld zijn over je drankje.
Top af met bruiswater.
Voor een extra zomers effect kan je afwerken met een rozenblaadje!

Vlierbloesembubbels

cocktail-detail-1
Deze vlierbloesemchampagne is zo simpel dat we het bijna geen cocktail mogen noemen – het is eerder een luxevariant van de Kir Royale. Tip: zet je glazen vooraf in de ijskast, zodat je bloemencocktail extra lang koud blijft in tropische temperaturen.

Voorbereiding: minder dan 5 minuten
Glas: Coupe of champagneglas
Techniek: -

Nodig:

200 ml champagne, cava of mousserende wijn
20 ml vlierbloesemsiroop
citroenzeste naar smaak

Aan de slag:

Doe de vlierbloesemsiroop in je glas.
Giet de champagne er langzaam bij. Gebruik je een champagneglas? Hou het dan een beetje schuin tijdens het schenken.
Werk af met citroenzeste.

Aperfloral Spritz

cocktail-detail
Barbecue op de planning? De Aperol Spritz-hype is nog lang niet voorbij, en dus geven we maar al te graag een bloomon-twist aan dit typisch Italiaanse drankje. Let op: hij drinkt weg als limonade, dus deze cocktail bezorgt je gegarandeerd een gezellige avond!

Voorbereiding: minder dan 5 minuten
Glas: Groot wijnglas
Techniek: In het glas

Nodig:

20 ml (donkere) rum
20 ml Aperol
70 ml pompelmoesdrank
10 - 15 ml rozenwater
3 scheutjes oranjebitter
Schijfje(s) verse sinaasappel

Aan de slag:

Deze cocktail kan je gewoon in het glas maken: giet de rum, de Aperol en het oranjebloesemwater als eerste bij elkaar.
Doe daar de ijsblokjes bij.
Giet de pompelmoesdrank of het bruiswater erbij tot het glas bijna vol is.
Last but not least: doe de sinaasappelschijfjes erbij en top af met een paar druppels oranjebitter.

Ooit gehoord van een mocktail? Volledig alcoholvrij en net zo lekker als een cocktail. Gebruik voor de non-alcoholische versie geen rum en Aperol, maar alcoholvrije bubbels en rabarberextract.

cocktail-overview

DIY

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei