5 dingen waardoor jouw bloemen snel verwelken in de zomer

Zo geef je je stelen wat extra liefde

Heerlijk, dat zonnetje buiten! Vinden wij, want je bloemen denken daar iets anders over. Met warm weer heeft je boeket extra care nodig. Verwelken die van jou snel? Dan is de kans groot dat dit door onderstaande dingen komt. Anton, onze bloemstylist, verklapt 5 essentiële do’s waarmee jij je boeket de zomer door helpt.

In een omgeving vanaf 22 graden Celsius beginnen je bloemen het zwaar te krijgen. Vooral bloemen die ontluiken (lelie, pioenroos, iris en gladiolen) kunnen slecht tegen warmte. Anton: “Door de warmte wordt het bloeiproces op een natuurlijke manier versneld.”

Gelukkig kun je een paar dingen zelf doen om je boeket zo lang mogelijk mooi te houden, alleen vergeten we dat soms. Dit zijn 5 dingen waar het meestal mis gaat (plus handige do’s):

x-blog-image-water-in-vase

1. Te weinig water

Net als jij ‘drinken’ je bloemen ook veel meer als het warm is. Daarnaast verdampt het water in de vaas sneller bij hogere temperaturen.

Do: Houd goed in de gaten of je bloemen niet droog staan. Extra hydrateren, die stelen.

2. Vies water

Niet alleen is het water in de vaas sneller leeg in de zomer, ook de bacteriën die erin zitten groeien als kool met warm weer. En hoe meer bacteriën er in het water zitten, hoe sneller je bloemen ongelukkig worden. ProTip van Anton: “Gebruik lauwwarm water. Daar zit minder zuurstof in, waardoor de bacteriën zich 85 procent minder snel vermeerderen.”

Do: Normaal ververs je het water om de drie dagen, doe dit in de zomer om de dag. Wedden dat je ze daar heel happy mee maakt?

3. Zonnige plek

Als bloemen in de zomer ergens niet tegen kunnen, dan is het de felle zon. Anton: “Als het warm is verdampt het vocht wat de bloemen hebben opgenomen in de bladeren heel snel. Direct zonlicht zorgt er dan voor dat de blaadjes verbranden.”

Do: Check of de plek die je voor ze hebt uitgezocht in de schaduw staat – ook over een paar uurtjes.

x-blog-image-whatflowers-like

4. Tochtige plek

Hoewel wij van een heerlijk zomers briesje houden en maar al te graag het raam open zetten op een warme dag, doen je bloemen het beter als ze niet in de tocht staan.

Do: Zet je stelen op een beschutte plek en hou ze uit de buurt van open ramen en deuren.

5. Een (te) warme nacht

Slapen in een veel te warme slaapkamer is zo’n beetje het enige nadeel aan de zomer, als je het ons vraagt. Zijn je bloemen het helemaal mee eens.

Do: Zet je boeket ‘s nachts in een koele ruimte. Daar worden ze pas écht blij van!

Alles afgevinkt? Geniet van de zon! En van jouw bloemen natuurlijk.

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei