De lekkerste zomerdrankjes met bloemen

Tijdens warme zomerdagen is het belangrijk om veel te blijven drinken. Er gaat dan ook niets boven een verfrissend drankje in de tuin of het park. Wist je dat je bloemen op allerlei manieren kunt verwerken in een drankje? Wij delen graag de twee favoriete drankjes van het Bloomon-team met je!

Limonade met lavendel

Als je dorst hebt, is een groot glas limonade altijd welkom. We kennen de standaard smaken van vroeger, maar heb je er weleens aan gedacht om lavendel toe te voegen? De bijzondere smaak en subtiele geur maken het een origineel zomerdrankje. Je hebt maar weinig lavendel nodig om de lavendelsmaak te krijgen. Wat citroensap erbij en de limonade is heerlijk verfrissend.
IMG_0727
Dit heb je nodig:
Een klein handje verse lavendel of een eetlepel gedroogde lavendel
1 kop witte suiker
2 kopjes kokend water
1,5 kopje versgeperst citroensap
minstens 2 kopjes koud water
ijs

Zo maak je het:

  1. Haal de lavendel van de steeltjes en doe het in een grote kom. Strooi de suiker over de lavendel en mix het met je vingers.

2. Schenk de kopjes kokend water over het lavendel-suiker mengsel en roer met een lepel totdat de suiker is gesmolten. Bedek de kom en laat het 30 minuten tot een paar uur trekken.

3. Zeef de lavendelsiroop en schenk het in een karaf. Voeg het citroensap en de 2 kopjes koud water toe. Voeg eventueel meer citroensap of suiker toe. Voeg vervolgens ijsblokjes en eventueel meer water toe. Voeg ten slotte wat schijfjes citroen en takjes lavendel aan de karaf limonade toe. Enjoy!

FullSizeRender (2)Hugo
‘s Avonds mogen we onszelf best verwennen met een fris, licht alcoholisch drankje. De Hugo is perfect voor een zwoele zomeravond op het terras of in de tuin. Wat dit drankje zo heerlijk maakt, is de vlierbloesemsiroop. Je kunt het zelf maken, maar omdat het bloeiseizoen van de vlierbloesem al voorbij is (eind mei-begin juni), is het handiger om de siroop kant-en-klaar te kopen.

Een Hugo maak je door wat vlierbloesemsiroop met prosecco, bruisend water, wat takjes munt en limoen te mengen. Je kunt zelf kiezen welke verhoudingen je lekker vindt. Het Bloomon-team is fan!

Wat is jouw favoriete bloemendrankje?

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei