De pioenroos: een exclusieve blik achter de schermen

Ga mee het veld op met pioenenteler Niels

**Als ze na een dag of twee in bloei staat, is ze met haar talloze zachte blaadjes de absolute koningin van je boeket. We hebben het natuurlijk over de pioenroos! Altijd al willen weten waar het leven van deze eyecatcher begint? Pioenen‘vader’ Niels Molenaar neemt je mee op het veld. **

Als er iemand met passie over pioenrozen kan vertellen, is het Niels wel. We kunnen hem met een gerust hart onze eigen hofleverancier noemen. Dit jaar kochten we voor het hele seizoen maar liefst 200.000 pioenen bij hem in voor in jullie boeketten. Uiteraard altijd van de beste kwaliteit en vers van zijn met liefde bewerkte veld.

"Elke bloem moet een eyecatcher zijn"

  • Niels Molenaar

Pareltje

Pioenen zijn kostbaar: als je er eentje van de plant plukt, komt er pas volgend jaar een nieuwe bloem voor terug. Eenmaal in de vaas bloeien ze 3 tot 6 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer het weer, hoe sneller je pioen uitbloeit. Als dat gebeurt, begint ze langzaam maar zeker haar blaadjes te verliezen. Een echt pareltje dus, waar je van moet genieten zolang het kan!

Niels deelt zijn liefde en passie voor de pioen maar al te graag. Hij neemt je met plezier mee in een exclusief kijkje achter de schermen. Alles over pioenen, recht van het veld? Let’s go!

We want more!

Weten hoe je je pioenroos optimaal kan verzorgen zodat ze lang meegaat in je vaas? Op onze blog vind je handige tips en tricks en verrassende feitjes. Succes!

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei