Gezonde zomersnack DIY: waterijsjes met bloemen

Dorstlessers 2.0

Als buiten de mussen van het dak vallen, ligt je redding in de diepvries: waterijsjes! En het leukste van al is dat je ze helemaal zelf kan maken – compleet met een bloomon twist.

De recepten voor je eigen waterijsje met bloemen zijn niet alleen super simpel, maar ook nog eens gezond én lekker. Perfect voor een warme dag in de tuin, als dessert na de barbecue of gewoon als tussendoortje. Wedden dat je kinderen er ook heel blij van worden?

floral-popsicle-steps-A

Mango-ijs met een tropische twist

Vers fruit, natuurlijk zoete smaken én een kleurrijke verrassing die je ijsje een lust voor het oog maakt: een tropische top combo, als je het ons vraagt!

Dit heb je nodig

IJsvormpjes (voor 6 grote ijsjes)
Karaf of glas (om alles door elkaar te roeren)

Ingrediënten

1 bloedsinaasappel
1 mango
1 vanillestokje
12 eetbare bloemen (viooltjes, hibiscus of madeliefjes)
Kokoswater
Schil en sap van 1 citroen
Honing (of agave voor de vegans)

Aan de slag

Spoel de eetbare bloemen af. Haal de blaadjes eraf of laat ze heel, dat kies je helemaal zelf.
Snijd de bloedsinaasappel en de mango in kleine stukjes. Zorg ervoor dat ze klein genoeg zijn voor in je ijsvormpjes.*
Haal de zaadjes uit het vanillestokje, schil de citroen en doe alles in de karaf. Doe het kokoswater en het citroensap erbij en roer.
Voeg een beetje honing/agave naar smaak toe.
Doe een paar stukjes sinaasappel en mango in de vormpjes. Doe ook de (blaadjes van de) bloemen erbij.
Giet het gezoete kokoswater erbij.
Zet het deksel voorzichtig op de vormpjes en zet voor minstens 3 tot 4 uur in de diepvries.

  • Liever geen stukjes? Doe het fruit dan eerst in de blender, samen met het kokoswater, de vanille en het citroensap.

TIP: Om het waterijsje met bloemen makkelijk uit de vorm te krijgen, kan je het vormpje eerst even onder lauwwarm water houden.

floral-popsicle-steps-B

Fan? Er is meer!

Het leuke aan zelf waterijsjes maken is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten. We hebben er een paar op een rij gezet voor nog meer originele waterijsjes met bloemen.

Pompelmoes-ijsje

Verse pompelmoes
Citroen, sap en schil
Limonade of pompelmoessap
Honing (of agave voor de vegans)
Eetbare bloemen zoals viooltjes, hibiscus en madeliefjes.
Je koopt ze gewoon bij de supermarkt of in de groentenwinkel.

Bessen-kokosijs

Kokosmelk
Verse blauwe bessen
Honing of agave
Hibiscusbloemen

Lavendelijs

Citroenmunt
Lavendel (vers of gedroogd)
Honing of agave

Maak munt-lavendelthee en laat de smaken intrekken. Voeg een beetje honing toe en roer het geheel door elkaar. Laat het afkoelen, giet het in de vormpjes, voeg wat extra lavendel toe en zet in de diepvries.

Wat zijn jouw favoriete ijsrecepten? Deel een foto van je ijsje op Facebook of Instagram en tag hem met #bloomon voor een repost.

Haal de zomer in huis en bestel je eigen RESORT-boeket:

DIY

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei